Cum scoți petele de sânge, cafea, ulei de pe canapea sau covor?
Ai vărsat cola sau cafea pe covorul alb din living sau ți-ai luat de mâncare pe canapea și ți-a scăpat felia de pâine cu untul în jos, exact ca în legile lui Murphy? Nu te panica! Am fost cu toții în astfel de situații, însă felul în care abordăm problema poate face diferența între o canapea pătată sau un covor stropit și o curățare corectă și eficientă, cu eliminarea definitivă a petelor!
De cele mai multe ori, când încercăm să reparăm un astfel de accident, nu reușim decât să înrăutățim situația. Primul instinct este să frecăm imediat pata cu apă și apoi să ștergem cu o cârpă sau cu un șervețel de hârtie. Prin acest demers riscăm să întindem pata sau să o impregnăm și mai adânc în fibra materialului prin frecare. În timp, materialul se va îmbâcsi și va atrage praf, iar zona frecată va căpăta altă culoare și textură față de restul canapelei sau covorului.
Recomandari pentru scoaterea petelor din orice material
Prima condiție pentru ca o pată dificilă (cafea, coca cola, sânge, ulei etc) să poată fi curățată este să se acționeze cât mai rapid asupra ei. Cu cât substanța care pătează a apucat să se usuce și să își schimbe consistența sau culoarea în contact cu materialul patat, cu atât șansele de o îndepărta integral scad.
Pentru a evita întinderea petei sau deteriorarea materialului în urma folosirii de detergenți sau substanțe de curățare inadecvate este recomandată efectuarea unei curățări profesionale la domiciliu.
Curățarea profesională a petelor se face folosind soluții și echipamente pe care nu le avem la îndemână acasă: perii rotative cu diverse durități, tehnologia injecție-extracție, tratamentul cu abur și, evident, soluțiile eco de curățare cu uscare rapidă.
1. Peria rotativa
Petele mai uscate sau mai dense, ce au apucat să se întărească un pic în fibra textilă a materialului, trebuie să fie dizlocate (topite) prin frecare cu o perie de duritate adecvată suportului curățat. Pentru aceste situații folosim un pistol pneumatic cu perie rotativă ce dezvoltă peste 1000 de rotații pe minut, ajutându-ne să acoperim optim suprafața pătată și totodată să economisim timp.
2. Aspiratorul cu injecție-extracție
Unul dintre cele mai importante aspecte ale curățării profesionale este extragerea apei și soluției active din materialul canapelei sau al covorului. Altfel, chiar dacă pata este elimnată pe moment, lichidul rămas în textil se va usca necontrolat iar impuritățile și murdăria ramase în material vor fi vizibile ca o pată mai diluată și mai extinsă sau chiar vor produce mucegai și mirosuri neplăcute atunci când umezeala ajunge în straturile suport ale tapițeriei (în cazul canapelelor, spre exemplu).
Echipamentul profesional cu injecție-extracție realizează simultan spălarea suprafeței textile și extragerea substanței active după ce aceasta acționează în material, lăsându-l uscat și frumos mirositor la finalul operațiunii.
3. Aspiratorul cu abur
Unele pete uleioase sau întărite sunt mai greu sau chiar imposibil de eliminat fără un tratament termic. De aceea, în aceste cazuri folosim aparatul cu abur ce are avantajul de a acționa local, cu o dispersie minimă de apă, topind la peste 150 grade Celsius cele mai încăpățânate pete!
4. Soluții de curățare profesionale
Este inutil de precizat cât sunt de importante substanțele folosite pentru a elimina o pată greu de scos de pe canapele sau covoare. Agenții de curățare profesionali pentru tapițerii, 100% ecologici, netoxici, cu uscare rapidă, ne ajută să îndepărtăm murdăria și petele de orice natură în mod eficient, lăsând materialul proaspăt și un miros fresh.
Cum se realizează curățarea profesională a petelor la domiciliu?
Este comod și rapid! Ne deplasăm cu unitatea mobilă direct la tine acasă, executăm operațiunea de eliminare a petelor și curățare pe loc, iar în maxim 60 minute vei avea un covor sau o canapea complet curățate, fără pete, uscate și parfumate!
Vezi care sunt etapele curățării și procedurile detaliate pentru curățare canapele pe loc si curățare covoare acasă.