0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Cu ce se curăță canapelele din piele?

Canapelele din piele sunt o opțiune elegantă și întotdeauna la modă pentru mobilarea livingului. Dacă sunt curățate și îngrijite corect, ele își vor păstra aspectul frumos și te vei putea bucura de ele timp îndelungat.

Curățarea unei canapele din piele este mult mai simplă față de curățarea unei canapele din material textil, dar există câteva aspecte de care ar trebui să ții cont.

Cum se curăță canapeaua din piele

Curățarea canapelei din piele

O dată pe săptămână sau măcar la două săptămâni, canapeaua din piele ar trebui ștersă de praf cu o cârpă moale și uscată sau aspirată cu peria specială a aspiratorului.

Canapelele din piele de culoare deschisă ar trebui curățate mai temeinic o dată la 6 luni, iar canapelele din piele de culoare închisă se pot curăța o dată pe an.

Iată ce trebuie să faci!

1. Pregătește canapeaua

Primul pas este să eliberezi canapeaua, ca să o pregătești pentru operațiunea de curățare. Dacă pernele sunt detașabile, scoate-le. Îndepărtează păturile și toate obiectele de pe ea.

2. Aspiră canapeaua

Ia aspiratorul și, cu ajutorul periei speciale (trebuie o perie moale, care să nu zgârie tapițeria de piele), curăță bine canapeaua de praf, firimituri și orice fel de resturi care s-au acumulat pe suprafața ei.

Scoate apoi peria de tapițerie și înlocuiește-o cu duza pentru spații înguste. Continuă operațiunea de curățare, acționând de data aceasta asupra locurilor mai greu accesibile, precum zona cusăturilor și spațiile dintre perne, din spate sau din laterale.

Dacă aspiratorul nu are perie specială pentru tapițerie, poți folosi la îndepărtarea prafului și o cârpă moale.

3. Aspiră pernele

Nu uita să aspiri sau să ștergi bine de praf și pernele pe care le-ai scos anterior.

4. Aplică soluția de curățare

Fă o soluție din părți egale de apă și oțet alb sau amestecă puțin detergent blând de vase în apă călduță. Ia o cârpă curată, înmoaie-o în acest amestec și stoarce-o bine. Cârpa ar trebui să fie doar umezită, nu udă, întrucât apa poate provoca apariția petelor.

Șterge canapeaua folosind mișcări circulare și folosește o altă cârpă uscată pentru a șterge suprafața pe măsură ce o cureți.

5. Hidratează pielea

O dată sau de două ori pe an ar fi bine să hidratezi canapeaua din piele folosind produse special create.

Cum se scot petele de pe canapeaua din piele?

Uneori te poți găsi în situația de a trebui să îndepărtezi consecințele neplăcute ale unor accidente. Există câteva reguli esențiale de care ar trebui să ții cont la curățarea petelor de pe canapeaua de piele:

  • Dacă încă mai ai instrucțiunile de folosire de la producător sau comerciant, citește-le înainte să aplici vreo substanță, ca să fii sigur că nu vei provoca daune iremediabile.
  • Cu cât acționezi mai rapid asupra unei pete, cu atât crește probabilitatea de curățare cu succes. Pielea este un material foarte absorbant, deci petele vechi vor fi foarte dificil sau chiar imposibil de curățat.
  • Înainte de a aplica orice soluție sau produs de curățat, chiar dacă este special pentru piele, testează-l mai întâi pe o zonă ascunsă (cum ar fi pe spatele pernei) și așteaptă să se usuce. Abia apoi, dacă zona nu s-a decolorat sau nu au apărut alte efecte adverse, aplică substanța pe celelalte pete aflate în locurile vizibile.
  • Încearcă să folosești cât mai puțină apă, căci apa în exces duce la apariția petelor. Usucă imediat zona curățată cu ajutorul unei cârpe curate. Nu folosi niciodată uscătorul de păr - căldura va deshidrata pielea și vor apărea cute sau crăpături.
  • Nu aplica substanța de curățare direct pe canapea! Pune-o mai întâi pe cârpă și abia apoi șterge pata.
  • Orice soluție ai folosi, nu freca insistent, căci este posibil să strici tapițeria canapelei. Folosește mișcări circulare pe suprafață redusă, pentru a nu împrăștia pata.
  • Dacă nu reușești să scoți o pată, nu insista. S-ar putea să faci mai mult rău decât bine. Apelează la ajutorul unei firme specializate în curățarea canapelelor!

Soluții pentru curățarea canapelei din piele

Există mai multe produse și soluții - atât naturale, cât și chimice, pentru curățat canapelele din piele.

Petele de mâncare sau băutură

Petele ușoare de mâncare sau de băutură (cafea, ceai, lapte, vin) se îndepărtează cu ajutorul amestecului de apă și oțet alb.

Oțetul este un fel de substanță universală pentru curățarea obiectelor din casă. Pregătește un amestec din apă și oțet alb, umezește în el o cârpă curată și curăță pata. Pentru a îndepărta mirosul de oțet, mai poți șterge o dată locul respectiv cu o soluție de apă călduță și detergent. Usucă-l folosind o altă cârpă.

Poți utiliza la curățarea acestor pete și o soluție din apă și săpun lichid sau detergent de vase blând (cam o parte detergent și cinci părți apă călduță). Înmoaie o cârpă curată în acest amestec, stoarce-o și șterge ușor pielea canapelei. Dacă pata este mai încăpâțânată, pune o picătură de săpun sau de detergent direct pe cârpa umedă. Șterge apoi cu o cârpă uscată.

Petele de grăsime

Dacă pe canapea există pete vechi de grăsime, încearcă să pui pe pată bicarbonat de sodiu și lasă să acționeze câteva ore. Curăță-l apoi cu ajutorul unei cârpe. Bicarbonatul are capacitatea de a absorbi grăsimea.

Petele de apă

Pentru a îndepărta petele lăsate de apă, folosește un amestec format din două părți ulei de in si o parte terebentină. Aplică-l cu ajutorul unei cârpe moi.

Petele de sânge

Dacă pe canapea sunt pete de sânge, aplică un amestec format din 2 părți de amidon de porumb și 1 parte suc de lămâie.

Gumă de mestecat, ceară sau alte substanțe lipite

Pentru a îndepărta guma de mestecat lipită de canapea sau resturile de ceară, pune câteva cuburi de gheață într-o pungă închisă și lasă-le câteva minute pe zona afectată. Acest lucru va întări guma sau ceara și vei putea să o cureți mai ușor, direct cu mâna sau cu o lingură. Nu folosi obiecte ascuțite, căci poți zgâria materialul. Aplică gheața de câte ori e nevoie, până la îndepărtarea completă a problemei.

Pasta de pix și petele de cerneală

Pentru urmele lăsate de pix sau petele de cerneală, folosește un bețișor de urechi sau un disc de bumbac (în funcție de mărimea petei) îmbibat în alcool sanitar. Tamponează doar pata, nu și zona din jur! Schimbă bețișorul de mai multe ori dacă este cazul și nu freca, pentru a nu împrăștia murdăria. Când pata a dispărut, șterge excesul de alcool cu o cârpă curată și uscată.

Atenție! Înainte de a folosi alcool, încearcă să scoți pata cu produse speciale, destinate curățării pielii. Alcoolul este una dintre substanțele care pot deteriora pielea, ducând la decolorarea și la uscarea ei. De aceea, ar fi bine să îl diluezi mai întâi în apă. Imediat după curățare folosește o substanță hidratantă.

Pentru mai multe soluții, vezi și articolul despre curățarea pixului de pe canapea.

Petele de cerneală pot fi îndepărtate și cu ajutorul dizolvantului pentru lacul de unghii. Este important să folosești un dizolvant fără acetonă, pentru a nu strica pielea. Aplică-l strict pe locul afectat, cu ajutorul unui disc demachiant sau al unui bețișor de urechi.

Petele de mucegai

Îndepărtează petele de mucegai cu o soluție de spirt diluat în apă.

Ce să NU folosești pentru curățarea canapelei de piele

  • Nu folosi la curățarea canapelei din piele niciun tip de șervețele umede, chiar dacă sunt pentru bebeluși și par inofensive. Cel mai adesea, acestea sunt alcaline și pot conțin diferite substanțe chimice, care în timp vor afecta aspectul pielii, putând duce chiar la crăpături.
  • Nu folosi produse pentru lustruirea mobilei sau produse pentru încălțăminte.

Întreținerea canapelelor din piele

Întreținerea este esențială pentru ca o canapea din piele să își păstreze un timp cât mai îndelungat aspectul plăcut. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să te bucuri cât mai mult timp de canapeaua ta:

  • Atunci când planifici mobilarea camerei, acordă atenție locului în care plasezi canapeaua. Pielea este afectată de temperaturile extreme și de lipsa de umezeală. Nu pune canapeaua lângă calorifer sau lângă șemineu, nici lângă aerul condiționat sau în bătaia directă a luminii soarelui – pielea se va usca și va crăpa.
  • Dacă ai animale de companie, încearcă să le înveți să nu stea pe canapea. Deși le iubim, ele pot provoca adesea daune însemnate, căci...ce loc mai bun de ascuțit gheruțele decât canapeaua din piele?
  • Ține obiectele ascuțite departe de canapea. Astfel, scazi probabilitatea zgârierii sau tăierii tapițeriei.
  • Știm că este minunat să mănânci pe canapea în timp ce te uiți la filmul preferat. Totuși, dacă vrei să păstrezi canapeaua cât mai mult timp, evită să bei sau să iei masa acolo.
  • Curăță petele imediat ce le observi, folosind imediat o cârpă uscată pentru a îndepărta substanța respectivă.
  • Curăță în mod regulat (cel puțin o dată pe an) canapeaua din piele, aspirând-o mai întâi de praf cu peria moale și ștergând-o apoi cu o cârpă puțin umedă, pentru a îndepărta murdăria, grăsimea și bacteriile. Acordă o atenție specială zonelor în care se așază capul.
  • Hidratează pielea cel puțin o dată pe an, folosind produse speciale. Nu uita să testezi înainte produsul pe o zonă mai ascunsă.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Pentru altă dată contactați-ne la 0723 61 58 98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723 61 58 98


Facebook: curatare rapida